På pressekonferanse med George Clooney og Brad Pitt

VENEZIA (Dette er ikke en blogg): Journalister er så dumme. Jeg kom nettopp fra pressekonferanse med George Clooney og Brad Pitt om "Burn After Reading", Coen-brødrenes neste film og åpningsfilmen er i Venezia. Noen av oss har en unse av manerer i behold og sier vi har spørsmål til Mr Clooney eller Mr Pitt, men det er oppsiktsvekkende mange som sier "Brad" og "George", som om dette er gutta de smugleste pornoblader med da de var barn eller drikker øl med på puben hver tirsdag. Og de er så kameratslige i måten de stiller spørsmål på at det ikke er til å tro. En dame spurte Brad Pitt om han ville flykte sammen med henne. Han så mest ut som han hadde lyst til å flykte, punktum.

Men det var hakket verre i Cannes, der i alle fall to journalister insisterte på å kalle Angelina Jolie for "Angie". "Angie" var høflig som bare det, men de andre i salen så ikke superimponerte ut. En amerikansk journalist ved siden av meg mente å ha godt empirisk grunnlag for å hevde at altfor mange journalister aldri har fått en blowjob i sitt liv. Det slo meg at han, ved åpenbart å ha stilt det spørsmålet mer enn én gang, trygt plasserte seg i kategorien, vel, "journalist".

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits