Feeling your pain

Jim Poniewozik, som skriver hyppig og morsomt om tv og medier i TIME Magazine, har et blogginnlegg om den notoriøse guvernør Mark Sanford, hans meget omtalte utenomekteskapelige affære med en fyrig argentinerinne, og, ikke minst, medienes ustyrlige kløe etter et Sanford Snakker Ut-intervju. Nå har avisen The State, som først hadde historien, fått kloa i en rekke e-mailhenvendelser til Sanfords kontor fra ymse medieinstitusjoner som overgår hverandre i velvillig sympati for Sanfords situasjon og lover ham et forståelsesfullt intervju om han skulle velge å snakke ut hos akkurat dem. Poniewozik (hvor mange ganger tror du jeg måtte bla tilbake til TIME-tabben før jeg fikk til å stave det riktig?) bemerker at journalistene uttrykker meninger i disse mailene som de aldri ville sagt on the record, og at det viser hvordan mediene selv iblant er hysterisk ivrige etter å bidra til tekstreklamen de selv uttalt forakter.

Noe av det jeg liker best er likevel gjengivelsen av intervjuforespørselen fra TIME Magazines egen Karen Tumulty (vi liker Karen Tumulty, både fordi hun skriver så bra og på grunn av det fantastiske etternavnet), som ikke var gjengitt av The State. Intervjuforespørselen ble sendt til Sanfords kommuniasjonssjef Joel Sawyer dagen etter Sanfords affære ble kjent og gikk slik:

Tumulty: Any chance of talking to him any time soon?
Sawyer: Probably not today, but we'll see about tomorrow.
Tumulty: Hope you had the makings at home for a nice stiff martini last night.

Tumulty skriver igjen den dagen Sanford har hatt sin stotrende, emosjonelle pressekonferanse der han snakket om hvordan han og den argentinske elskerinnen var beslektede sjeler:

Tumulty: Gin. Vermouth. Olives. Make sure you have these things.
Sawyer: Haha. I'm a single malt scotch man myself. I'll give you the address if you'd like to send a bottle. Or three.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits