Smålighet og politikk

Samtidig, i verden: Michael Kinsley skriver fornuftig i Washington Post om alt maset etter Rep. Joe Wilsons grasiøse "You Lie!"-rop til Obama forrige uke. Kinsley mener det ikke er noen grunn for demokratene til ikke å slå seg til ro med Wilsons opprinnelige unnskyldning. Den er selvfølgelig ikke oppriktig, og vil ikke bli mer oppriktig av å bli gjentatt en gang til. Dessuten er oppbraktheten desto mer ukledelig fordi alle vet at politikere egentlig er henrykte over å bli fornærmet når fornærmelsen er åpenbart ufin og utenom protokollen - den fornærmede kan på subtilt og mindre subtilt vis ri sin moralske høye hest i flere uker etterpå. Men før eller siden, og ofte før, fremstår den som maler på en fornærmelse som smålig, Og nettopp smålige er det de mest indignerte demokratene nå er i ferd med å bli. Dette er jo noe alle uansett er glade for: Presidenten fremstår som gjenstand for urettferdige angrep, demokratene fremstår, i alle fall en stund, som høviske og skikkelige, og både Wilson og motstanderen hans i det kommende senatsvalget har fått masse ekstra tilskudd til valgkampen etter skandalen.

Kinsleys tekst stod på trykk på mandag, og vant åpenbart ikke gehør. Tirsdag stemte kongressen for å gi Wilson en reprimande, en avgjørelse som ble drevet frem av demokratenes whip, Rep. Jim Clyburn - som er fra samme stat som Wilson og som har en gammel grudge mot ham, kanskje ikke så rart all den tid Clyburn er svart og Wilson har argumentert for å vaie sørstatsflagget i stedet for stars and stripes over den lovgivende forsamlingens hus i Columbia i South Carolina.

Men Carl I. Hagen kunne jo godt lese Kinsleys avsnitt likevel, der han skriver om smålighet.

Som seg hør og bør lar vi Jon Stewart få siste ord.


The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
Apothecary Now
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political HumorHealthcare Protests

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits