Småby-Norge

MOLDE (Dette er ikke en blogg): Ah, Molde. Ah, små byer i Norge. Nesten ikke kjedebutikker bortsett fra Ark og Dolly Dimples. Fotobutikker som reklamerer med ferdige bilder på en time, med sånn skrifttype som læreren din brukte på skriv til klassen rundt 1995. Frisersalonger som heter Femina. Hotellbarer som spiller Mambo no 5 to ganger med skrekkinnjagende kort mellomrom. Halve flyet hjem fylt opp av veltrente 22-åringer i matchende dresser og slips - Molde FK - som må ta flyet til Gardermoen for derfra og fly til Tromsø for å spille kamp.

Men serveringsdama på restauranten så på meg med store, omsorgsfulle øyne, som om jeg nettopp hadde fortalt henne at bestemoren min var død, da jeg sa jeg var på jobbreise på en fredagskveld. Og hotellrommet mitt hadde badekar og balkong med utsikt over vannet og fjellheimen, som kom opp av vannspeilet som en taggete tanngard og bet etter skyene.molde

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits