På overflaten

Er du også blant dem som bruker mer penger på gaver og bånd enn på selve gavene før jul? Som forkaster en parfyme fordi den er for dyr og ender opp med å legge igjen en formue på papiravdelingen hos Norway Designs? Da har du sikkert opplevd dilemmaer som disse:

 

1. Hvilken plastikkpose velger du dersom du må ha med deg noe du ikke får plass til i vesken? En kamerat av meg kan diskutere lenge hvilken pose som er arvtageren til Tronsmo-posen som tegnet på at du var oppegående og innenfor. Selv holder jeg en knapp på ytre glamour, som stoffsnorer og press i siden. Varemagasinet Eger på Karl Johan har lagt inn en sterk søknad med sine blanke kreasjoner i sort og gull. Et kriterium som veier tungt for andre er at posen er sjelden og eksotisk. Forleden så jeg en ung mann på vei ned en gate i Oslo svingende på en plastpose fra flyplassen i Singapore. Det så ikke ut som det var første gang han brukte den

 

2. Når du har plukket ut den perfekte posen, hvor går du innom for å ta med deg kaffen på vei til jobb? Smakfulle Pascal har, av uforståelige grunner, reklame og pris trykket på sine pappkopper. Kaffebrenneriets er penest til sommerklær. På en vindig høstdag er det eneste rette å stoppe på Stockfleth?s, som ved siden av å ha nydelig kaffe, gir deg med en nydelig sort kopp med diskret logo i gull. Den og Eger-posen min ser ut som de er skapt for hverandre.

 

Likevel er jeg smått misunnelig på de ansatte i Gyldendal Norsk Forlag, som kan tøfle ned i kantina og hente seg kaffe i spesiallagede kopper med sjøormen Ruffen på.

 

Bortskjemt? Ja. Kvalmende vestlig? Det tror jeg gjerne Overfladisk? Definitivt. Men meg gir det nå en ørliten glede å se meg selv eller andre på avstand og se en liten komposisjon. Det er lov å le litt av estetikernerder som oss. Men vi har ikke en kjedelig dag.

 

(Teksten stod på trykk i På kornet-spalten i Dagbladet fredag 23. oktober)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits