Aften på sørvestlandet

STAVANGER (Dette er ikke en blogg): Herrliga London. Jeg har fått stort hotellrom i tiende etasje, med badekar og utsikt over Breiavatnet. Jeg hadde glemt pads til å fjerne sminke, men for en gangs skyld hadde en kløktig husholderske passet på at det var en av tingene jeg kunne få gratis i en nusselig liten pakke på badet. For en gangs skyld har jeg ikke gått meg vill i gamlebyen heller.

Anledningen: Anmelderi, denne gang av "Sladder!" på Rogaland Teater, med så tung kurtise overfor et smigret lokalpublikum at det var nesten flaut. Jeg mener, Pia Tjelta, Morten Abel og Sally "Makta på Straen" Nilsson på samme scene? Det som skal sies om forestillingen, sies først i morgendagens Dagbladet, men det kan vel nevnes likevel at scenen som formidler akkurat hva som har gjort Petra (Pia Tjelta) gravid, var forbløffende morsom. Pia kvitrer rundt og snakker om hvor voldsomt gjerne hun vil gifte seg med Oliver (Cato Skimten Storengen), og mens hun snakker, står Konsul Johnsen (Per Kjerstad) og pumper rytmisk og med stor entusiasme på en luftpumpe - mens magen til Petra sakte vokser under den blå kåpen. Duverden.

Mads Ousdal og Silje Salomonsen spottet blant publikum.

Og så er det hyggelig at herr og fru Stavanger virkelig pynter seg når de skal i premiere i teatret. Mange nedringede rygger og korte satengskjørt i foajeen. Bra å vise at anledninger er anledninger.

Det eneste som kan trekke ned kvelden, er at det hvite, lysende "Jesus - verdens lys"-skiltet på andre siden av Breiavatnet holder meg våken. Verdens lys kunne også tenke litt på energisparing. Særlig om natten.
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits