Jesusland

Hva er morsommere enn kitsch? Kristen kitsch. Og hvem får ikke lyst til å gjøre et dybdeintervju med designeren bak etter å ha sett reklamefilmen på hjemmesiden til The Holy Land Experience, en bibelhistorisk fornøyelsespark i Orlando, Florida. DailyFinance skriver forresten at parkens økonomiske rapporter er litt mindre klare og entydige som de utstilte ti bud. Og dette med hvor vanskelig det er for en rik mann å komme inn i himmelen, tror jeg holdes unna når parken skal utforme sine gullkantede slogans.

Selve våpenskjoldlogoen minner forøvrig mistenkelig om Storbritannias riskvåpen med løven og enhjørningen, og i alle fall fint lite om romertidens Jerusalem.

Takk til Andreas Wiese, en generøs videreformidler. En av de andre han sendte linken til, sendte spørsmål tilbake om det var mulig å vinne noe om du kastet stein på Jesus og traff tre ganger.

UPDATE: Takk til Joakim for denne Vanity Fair-artikkelen om to hedningers forvirrede ferd gjennom The Holy Land Experience.
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits