Sakta vi gå genom stan

STOCKHOLM (Dette er ikke en blogg): Regn og ruskevær stanser ikke fashionfoward'e svensker, i alle fall ikke når H&Ms Jimmy Choo-kolleksjon blir lagt ut for salg. Jeg har albuet meg gjennom stive papposer i midnattsblått med Choo-logo i sølv i hele dag. Men ned i kjelleren, der den forjettede skokolleksjonen er, fikk ingen lov å komme. "Bare de med armbånd", sa H & M-dama med Choo-t-skjorte og ringperm og ledning i øret som en annen vekter, og overlot det til fantasien hvem "de med armbånd" kunne tenkes å være. I Norge var det, såvidt jeg har forstått, Aylar. Vi trenger bedre VIP'er.

Jimmy Choo-kolleksjonen er forøvrig knapt det beste designersamarbeidet H&M har begitt seg ut på, to-tre lekre cocktailkjoler, og skinnkjolen med assymetrisk skjæring har noe for seg, ellers ble jeg mest slått av kolleksjonens harde look, samt at designet ikke helt hadde tålt overgangen til rimeligere materialer enn hva designerne er vant til.

På hotellet på Stureplan har hipsterne begynt å formere seg, og barnehjørnet (som finnes!) på festehotellet Hotel Anglais er stappfullt. Rundt omkring sitter unge menn med stort hår fønet/sprayet rett bakover, tykke, stripete skjerf og papirtynne laptoper. Men jeg tror heller jeg går ned på den asiatiske restauranten på mitt yndlingshotell Berns. Så skal jeg stikke innom Fifth Avenue Shoe Repair og Whyred og NK. Og så skal jeg på Dramaten.

Hadde det vært grønt og solskinn ville jeg følt meg sånn:

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits