Scary Movie - På vei til "Hvem er redd for Virginia Woolf"

NYDALEN (Dette er ikke en blogg): Sitter i Nydalen og spiser biffnudler og ser "Who's Afraid of Virginia Woolf", som forberedelse til anmeldelse av samme stykke på Riksteatret senere i kveld. Det slår meg at Lizzie Taylor faktisk er en god skuespiller. Hun får deg til å få lyst til å slå av filmen og se et annet sted og tenke på noe annet, og når du har kommet dit, har du i stor grad glemt at det som skjer er spill. Jeg har en egen beundring for skuespillere når de klarer å være helt på grensen av overspill, men ikke over. Ofte synes jeg det er mer imponerende enn når de holder det dempet og smakfullt. Jeg så også en dokumentar en gang der det ble hevdet at det var hun som i stor grad lærte opp den klassisk skolerte Burton til å bli filmskuespiller.

Men så begynner jeg også å synes birollene i stykket, det prektige unge paret som kommer innom for nightcap'en fra helvete, er ganske morsomme. Jeg synes jeg kjenner noen slike typer - den ambisiøse unge mannen som knapt klarer å skjule selvforelskelsen etter to brandy og ser for seg hvordan de andre professorenes koner vil bli sjarmert av ham og hjelpe ham frem, og den tekkelige unge kona med det åpne ansiktet som egentlig synes det er kjempegøy å være full og som ikke vet at hun ble valgt ut av ektemannen i stor grad på grunn av pengene. "Who's Afraid of Virginia Woolf" er en klassiker av gode grunner, den er intens og underholdende hele veien. Men så er det så tett med skjeletter i skapene til Burton/Lizzie at det nesten er litt for mye, for mange ydmykende minner å trekke frem for å fremkalle enten en stiv, sorgtung maske med stirrende blikk eller raserianfall inkl. velting av bord hos den andre. Men å se en film om det pene unge paret i det de begynner å finne ut et og annet om hverandre, se det tror jeg kunne vært morsomt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits