Bladkjøperetikette

OK. La oss få det brakt på det rene, en gang for alle. Hva er korrekt oppførsel overfor Erlik Oslo-selgere?

  • Er det lov å si "beklager, jeg har det fra før"? Når jeg sier det, er det fordi det stemmer, men jeg lurer alltid litt på om de tror meg.
  • Virker det uutholdelig overklassearrogant bare å si "beklager", uten å utdype, og gå forbi med "dårlig tid"-blikket sitt, for deretter å forsvinne inn i neste klesbutikk?
  • Er det bedre bare å si "beklager", uten å utdype, enn å si "jeg har ikke kontanter"? Jeg regner med det, men det er en fristelse som er vanskelig å motstå.
  • Er det forferdelig å gå forbi en selger for å kjøpe av han litt hyggeligere som pleier å være noen kvartaler nedenfor?
  • Og til slutt: Har noen av dere lest en eneste artikkel i blekka? Noen gang?

Jeg bare spør.

6 kommentarer

Tine and Things

09.03.2010 kl.18:19

gode poeng!

Hva med å gå med en utgave i en semi-gjennomsiktig pose som man kan peke på mens man avleverer et litt unskyldene blikk?????

ps,

jeg leste faktsisk juleutgaven ifjor, og det var ikke så aller verst!

Line

09.03.2010 kl.22:09

Jeg tar meg selv i å være veldig nøye med høfligheten når jeg sier nei til =Oslo-folkene, mens jeg ofte ikke en gang møter blikket til Elixia- og krillselgerne.

Jeg bruker for øvrig å si "Beklager, ikke i dag" (og sannheten er at jeg bare har kjøpt et par ganger).

Tone

10.03.2010 kl.11:28

Jeg pleier å smile og si 'har allerede'. Noen ganger er det sant. De hater meg nok.

Inger Merete

11.03.2010 kl.01:55

En fin følelse av fellesskap her nå, føler jeg. Godt å vite at jeg ikke er alene, både i unnasluntringen og i det å være påpasselig med høfligheten. For det synes jeg man skal være.

Jeg tror faktisk jeg kjøper de fleste bladene. Men jeg tar ikke av plasten en gang før jeg kaster dem , er jeg redd.

Ellen Skjold Kvåle

13.03.2010 kl.14:36

Oj, eg er sær, eg les dei faktisk, eg, men ikkje alltid alle artiklane, og det er ikkje alltid eg les dei ferdig heller. Eg er redd eg ikkje er heilt samd i narkotikapolitikken dei frontar, og gidd ikkje alltid å lese ut artiklar som berre pratar dop. Men seljarportretta deira er faktisk ofte interessante og gjer ein thumbnail av ei verd eg ikkje kjenner, men som eg absolutt bør vite om.

Thomas Berg

18.03.2010 kl.19:48

Jeg leser i hvert fall de artiklene Hanne har skrevet, når jeg av og til kjøper det.

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits