Dersom Jesus hadde vært kvinne - Dylan Morans innspill i Hjernevask-debatten

Dylan Moran ser verden gjennom et høyst personlig slør av rødvin og gitanes og generell obsternasighet, og synes den er merkelig. Her klarer han å si hva han mener om menn og kvinner, bakt inn i et lite nummer som egentlig handler om den katolske kirken, Putin og Berlusconi:


.


Moran spilte også hovedrollen som den sardoniske bokhandleren Bernhard Black i tv-serien "Black Books" en gang for altfor lenge siden. For den som ikke fikk med seg "Black Books", hvilket i så fall kan ha sammenheng med at NRK valgte å sende den på tirsdager kl. 22.30 under tittelen "Ei selsom sjappe", finnes her en liten smakebit fra bonusmaterialet på dvd'en:

Moran kommer forøvrig til Folketeatret 8. april. Forrige gang han var i landet skjedde dette:
Hovedpersonen er i det virkelige liv en gift tobarnsfar og bor i Edinburgh, forøvrig en stor skuffelse for en av mine gode venninner, som for noen år siden erklærte Moran som den nye drømmemannen etter å ha sett inn i øynene at hennes barndoms kjendiscrush, frosken Kermit, ikke ville være tilgjengelig.


3 kommentarer

Karen Austad Christensen

27.03.2010 kl.11:29

Hehe, jeg tror også jeg er litt hemmelig forelsket i Dylan Moran. Men jeg visste ikke før nå at Black Books er det samme som "Ei selsom sjappe". Det ga jeg jo aldri noen sjanse, med det teite norske navnet.

Inger Merete

31.03.2010 kl.20:04

Nei, det gjorde jo ingen. Og ja, han er ganske hot. Men, som en irsk kompis av meg sa forleden, se for deg å sitte overfor ham ved kjøkkenbordet hver dag mens han ser ut som om han a) kjeder seg og 2) er langt mer intelligent enn deg. Kanskje han funker best på avstand.

Johnny-Ronny

04.04.2010 kl.00:41

Fiffig at Først og Sist oversetter "Britain" til "England".

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits