Cannes - Første ettermiddag

CANNES (Dette er ikke en blogg): Har vært litt over fire timer i Cannes, for første gang på to år, og byen er som jeg husker:
 


- Palmer. Mange, pene. Kan vi ikke få slike i Norge ogsaa?

- De som synes det ser glamorøst ut paa den røde løperen, har ikke vært der i virkeligheten (like utenfor, altså) og hørt brølene til fotografene (Penelope! I need to see the back of the dress! Penelope, turn around!) som fullstendig overdøver muzaken.

- Kalaset akkompagneres av en entusiastisk speaker - samme som forrige gang, er jeg ganske sikker på - som ramser opp stjernenes meritter og fortreffeligheter med tempoet og intonasjonen til en auksjonarius som gjøre et stort salg snart.

- Croisetten er fremdeles full av jenter på rundt tyve i billige cocktailkjoler som går opp og ned og opp og ned og virker som om de venter å bli plukket opp av George Clooney og tatt  med på fest om bare noen få minutter nå.

- Bare folk blir desperate nok, gjør de hva det skal være for en internettforbindelse.

- De lokale konditoriene har kaker med marsipanlokk med portrett av juryformann Tim Burton i vinduet. De var der ikke i fjor.

- Været er nydelig. Vannet blågrønt. De vakre hvite fasadene på Hotel Splendid og Hotel Majestic er nymalte. Nå skal jeg se min første film her. Dette blir fint.

2 kommentarer

Line

19.05.2010 kl.09:34

Cannes!

Ha det uendelig fint!

Inger Merete

20.05.2010 kl.20:05

Ok, da.

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits