"Stones in Exile" - Møte med Mick Jagger

CANNES (Dette er ikke en blogg): Alle steingale Stones-fans der ute må lese kulturavisen Dagbladet i morgen, som gjengir mitt møte med Mick Jagger i Cannes i dag. Nå var det ikke så skrekkelig  mye Mick rakk å si etter den korte pressekonferansen som fulgte filmen "Stones in Exile", om innspillingen av superklassiske "Exile on Main Street",men han fikk lagt for dagen at han er et av disse vittige menneskene der ute. Det gjør han også på filmen, i et klipp fra 1970 eller deromkring der han blir spurt om han nå, etter fem strake hits på toppen av Billboard-lista, blir spurt om han har fått sin "Satisfaction". Mick svarer: "Financially? No. Sexually? Yes. Philosophically? You get along".  

De innrømmer glatt i filmen at flukt fra skattereglene ikke der den hotteste grunnen til å dra utenlands. For det var de kolossale summene de måtte betale i skatt som var årsaken til at de forlot Storbritannia og tilbrakte et spritdynket og dopinnrøkt år i Sør-Frankrike der størsteparten av "Exile on Main Street" ble til.
- Det var noe annet enn hva jeg var vant til?, sier en av bandets amerikanske produsenter.
- Der jeg kom fra, visste de navnet på sangen som ble spilt.

Filmen bekrefter også et par ting jeg alltid har hatt følelsen av. Charlie Watts ser konstant brydd ut. Han bodde mange mil unna den store villaen Keith Richards og Anita Pallenberg leide, og endte med å sove i et rom over det keiserlige soverommet til Keith.
- Jeg var jo engelsk. Hva hadde jeg i Frankrike å gjøre?, sier han et sted. Og et annet sted:
- Everybody had a good time, but it was really stressful.
Bohemen Richards, på den annen side, trivdes.
- Forskjellen på meg og Mick er at han må vite hva han skal gjøre, sier han.
- Han tenker alltid fremover. Jeg liker bare å våkne og oppdage hvem som er i rommet og se hva jeg kan finne på med dem. He's rock and I roll.
På pressekonferansen etterpå sa Jagger selvsagt:
- I thought I rolled and he rocked.

Jo, også er det en filmsnutt av den enorme munnen til Mick Jagger som spiser is, filmet helt nære. Det ser helt absurd ut.  

"Exile on Main Street" er albumet sitt. Særlig første halvdel, vil jeg si. Kollega Sven Ove Bakke forklarer hvorfor her. "Rocks Off" må være et av de beste åpningssporene noen sinne. Og så har den dette uimotståelige drivet som for meg er kanskje den fremste grunnen til at jeg har vært Stones-fan siden trettenårsalderen. Så hva de nå heiv i seg der nede i Sør-Frankrike, var det nok vel anvendt. For oss andre, i alle fall.  Stikkord:

2 kommentarer

Thomas

21.05.2010 kl.19:46

Å ja, det var helt klart vel anvendt det de puttet i munnen. Er det lov til å anbefale å høre de ti ikke tidligere utgitte sangene på nyutgivelsen, spesielt spor nummer seks?

Inger Merete

26.05.2010 kl.13:40

Ja. Det er det.

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits