Tre små nettips

  • I kjølvannet av Stanley McChrystals oppsiktsvekkende klønethet og påfølgende avskjedigelse kom jeg over denne lille saken fra The Daily Beast som jeg leste og likte. Artikkelen sneier innom det potensielle spenningsforholdet mellom hvordan amerikanske generaler er gjenstand for intens romantisering som visjonære ledere, og hvordan de, når det kommer til stykket, må og skal være disiplinerte og lojale og selvutslettende og jobbe utrettelig for å gjennomføre oppdraget gitt av en sivil ledelse. Artikkelforfatter Anthony Woods har forøvrig en interessant personlig historie: Han var i Irak som soldat og troppefører i to omganger, men måtte forlate militæret da han kom ut av skapet og dermed brøt "Don't Ask Don't Tell".
  • Et helt annerledes "Sex and the City"-intervju: Da den første filmen kom, publiserte Interview Magazine denne slentrende lille samtalen med Chris Noth, aka "Mr Big". Intervjuet er kort og ikke overveldende substansielt, men jeg liker Noths avslappede gjengivelser av livet som ung skuespiller i New York. "I mean, I think we all have those stories of struggling in New York. But the fact of the matter is, we were able to do it. The city provided a cushion, so to speak, where we could struggle".
  • Og så hadde jeg glede av denne novellen fra The New Yorker, skrevet av Jonathan Franzen, han som fikk deg til å vri deg i skam og beundring under lesningen av "The Corrections". Den er kanskje i overkant karikert og satirisk, men du så velskrevet. Og, naturligvis, du, så nådeløs.


Stikkord:

Én kommentar

Line

25.06.2010 kl.09:29

The Corrections nå på leseliste.

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits