Inspektør Japp og a-ha

NRK bør sende Poirot på søndagskvelden for all fremtid. Så hyggelig er det, og selv om kveldens episode var i overkant teit hva plottet angår, de er jo det iblant, så veier serien mer enn opp for det i typetegningen, miljøskildringen og de replikkene som er formluert med et smil og avlevert med gusto.

Og her er i den forbindelse kveldens fun fact: I a-has "Take On Me"-video dukker det opp en tegnet slemming, rørlegger, tror jeg, som jager Morten Harket og dama helt til de klarer å flykte ut av tegneserieverden. Denne mannen er ingen ringere enn Philip Jackson, og, kanskje, det nest mest kjente han har gjort etter rollen som inspektør Japp i Poirot-serien.

Se selv:


Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits