Tre små nettfunn

Stopper kjapt innom i disse travle arbeidsdager for å anbefale følgende:

Entertainment Weekly, som, har jeg oppdaget, til min ikke ubetydelige overraskelse, har noen riktig kvasse penner i kosten, kårer i disse dager populærkulturens mest sexy skrømt. Utfra et innfløkt seedingsystem som tar utgangspunkt i fire kategorier - tv-vampyrer og vennene deres, filmvampyrer og lignende, mutanter og monstre, og romvesener og maskiner ("and their ilk") - går stemmingen i flere runder før den store finalen. De er kommet et stykke uti allerede, men det gjenstår rikelig med anledninger til å påvirke utfallet.

Erik minnet meg i går på The New Yorkers grandiose profil av Alec Baldwin, som strekker seg over ni sider på hjemmesiden deres, og etter å ha vært gjennom dem kan du ta 20 studiepoeng i baldwinologi lett som en plett. Det er fint å se hvordan artikkelforfatteren balanserer analyse og observasjon og sitater fra det frittalende og her og der nesten fatalistiske intervjobjektet. Det hjelper naturligvis at intervjuobjektet er blant disse menneskene som mener mye og sterkt om nasjonens tilstand og forteller åpenhjertig og i lengden og smått melodramatisk om ekteskapets og bruddets prøvelser. Men det er inspirerende arbeid likevel.

Det er også The Guardians intervju med memoaraktuelle Christopher Hitchens. Intervjuet er fra i mai i år, og den fullstendig fryktløse portrettøren Decca Aitkenhead gjør alt, alt annet enn å ta Hitchens' beskrivelser av seg selv for god fisk - samtidig som hun tar idéinnholdet seriøs, på respektløst vis, slik seriøse mennesker jo alltid burde gjøre det. Forrykende lesning.
2 kommentarer

annetten

05.08.2010 kl.00:21

Jeg var et øyeblikk redd for at det var Adam Baldwin det var snakk om, som forsåvidt også mener mye og sterkt, men gudhjelpe. Jeg måtte slutte å lese twitterfeeden hans før hele Firefly ble totalt ødelagt for meg.

Kan forøvrig melde at jeg nesten konsekvent er uenig med flertallet på denne sexy beasts-kåringen, muligens fordi jeg er av den overbevisning at hvem som helst som opptrer i Twilight umiddelbart reduserer egen tiltrekningskraft med cirka 70%.

Inger Merete

09.08.2010 kl.03:04

Ja men Annette, det var jo nettopp derfor jeg sendte den til deg. Fordi vi må trå til og være en motvekt til fjortisjentene som egentlig bare vil ha puppeløse versjoner av seg selv. Jeg har skrevet langt og ofte om hvor uforståelig den der ungpikeforkjærligheten for feminine, følelsesfulle jentegutter er for meg. Go Wolverine.

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits