Kjoler! The Met Gala, del 2

Debra Messing: Dette burde fungert - damen er vakker, håret shampooreklameverdig og snittet i utgangspunktet flatterende, men det er kanskje det tette og massive stoffet som gjør at dette blir litt tungt og uformelig. Debra fikk visst til sist karret seg ut av den søplesekken, men her har hun blitt sittende fast i en granittblokk.

 

Diane Kruger: Både dramaet og hippievibben i dette er sjarmerende. Vesken er et søtt lite sukkertøy. Når halvparten av damene på død og liv skulle tilbringe kvelden med å vasse i flådde lilla teddybjørner, var ikke dette den verste måten å gjøre det på - selv om hun tydeligvis begynte å synke i øyeblikket hun stanset opp. 

Belte eller moderate platåsko, så hadde vi vært der.

 

Dianna Agron: Innmari pent. Kanskje verdens vakreste kjolefarge.

Herregud, se på steroidesløyfen som er Christina Ricci i bakgrunnen der. Bra noen brakte litt bløtkakegalskap til ballet, så vi slapp å drukne i alle Dianna Agron'ene og deres Ubestridelig Gode Smak.

 Elizabeth Banks: Humor på den røde løperen! Like overrumplende hver gang. Jeg har sans for cracked out-kjolene til Mary Katrantzou - Keira Knightley så yndig ut i et Katrantzou-plagg i Venezia i fjor - men Lizze ser fantastisk ut å drikke seg full sammen med snarere enn fantastisk, punktum.

Men om du skulle havne på en aldri så liten syretripp i helgen, så er dette dama som står bak disken i godteributikken i den aller sykeste av hallusinasjonene.

 

Emily Blunt: Spinninginstruktør fra midjen og opp, pedalutfordret fra midjen og ned. Veldig lite praktisk kombinasjon.

 Emma Stone: Iskrem, peanøtter? Peanøtter, iskrem?

 

Eva Mendes: Vi må snakke om disse små skjørt-oppå-skjørtene. Jeg har kommet til å forstå at fagtermen er peplum, og at det dessverre er i vinden å se ut som om du forbereder deg på å kutte grønnsaker. Forøvrig er dette et barnehageprosjekt av en kjole. Som står i skarp kontrast til attenårsgrense-blikket.

 

Florence Welch: Det var alltid den lille tøyta Askepott som ble ballets dronning. Men nå hadde den gode feen tenkt å gjøre noe med den saken.

 

Ginnifer Goodwin: På vei til raveparty på Buckingham Palace. Det ville ikke gitt positive assosiasjoner i noen annen sammenheng, men dette er friskt og kult og kledelig, på sitt appelsinaktige vis.

 Greta Gerwig: Eksploderer om nøyaktig to minutter og tyve sekunder.

 

Gwyneth Paltrow: "Cocktail waitress in space" er ikke min formulering, men den er den riktige, komplett med futuristisk kortterminal i venstre lomme, ytre sidepupp og hockeysveisskjørt. Au.

 

Heidi Klum: Svaret til de mange der ute som har lurt på hva tidligere Victoria's Secret-modeller går med på fest en måned etter skilsmissen.

Tarvelig kjole med tåpelig kjede. Pene ben.

 

Hilary Swank: Etter én oscar for å spille gutt fanget i jentekropp og én for å spille androgyn bokser har Hilary Swank viet store deler av tiden sin til å minne verden om at hun er kvinne. Stort sett velger hun veldig pen innpakning og garnityr når hun skal presentere formene sine for verden - er det blitt maktpåliggende for Hilary Swank å vise frem timeglasset hver gang anledningen byr seg. Det gjør hun stort sett med bravur - hennes Guy Laroche-kjole fra Oscar-utdelingen i 2005 er legendestoff - og jeg liker måten hun får ti kilo skarlagen til å smyge seg så innsmigrende rundt kroppen. Men den høye halsen kombinert med havfruehåret får det hele til å virke 1) tungt og 2) nittitalls. Vurder selv hva som er verst.

Jeg vet ikke hvem jenta i blomstrete kjole er, men hun ser ut som den første personen i rommet som har fått øye på Godzilla.

 

January Jones: Bananbrynje. Jeg har stor respekt for Januarys pågående "Jeg er ikke Betty Draper"-prosjekt og vilje til å kle seg edgy og risikabelt, men denne kjolen er stjålet fra klesskapet til Iman eller Rosario Dawson, og kjedet fra smykkeskrinet til moren til Supermann.

 Jessica Biel: Noen har fortalt amishbruden vi møtte sist at det var på tide å vampe det hele opp omtrent seks hakk. Dette er vakkert og vårlig, uvulgært sexy, treffsikkert chic.

Men. Den lengden. For det første burde den vært tyve centimeter kortere (evt. lengre). For det andre ser den ut som om den er lagt opp eller ned i all hast i tolvte time, som betyr at hun aktivt og insisterende har unngått en lengde som ville vært kledelig. Det er dypt bekymringsverdig.

Men altså. Baby steps.

 Jessica Alba: Dronning Midas. Nydelig. Kjolepappa Michael Kors i bakgrunnen er nær ved å gå i lufta av stolthet.

 Jessica Stam: Skjerpet terrorberedskap ved perleporten. Nå må også englene ha "tørk av deg fliret"-mine og skuddsikker vest.

 

4 kommentarer

Karen

10.05.2012 kl.18:50

Hurra for kjoleblogg! Jeg tror kanskje at de to damene bak/ved siden av Ginnifer Goodwin så Godzilla enda litt før hun i den blomstrete kjolen??

30.05.2012 kl.00:15

"Men om du skulle havne på en aldri så liten syretripp i helgen, så er dette dama som står bak disken i godteributikken i den aller sykeste av hallusinasjonene."

Ho ho! Jeg ler meg i hjæl! Den var gøy.

Ragnhild

26.06.2012 kl.11:00

Jeg har nå lest meg gledesstrålende gjennom store deler av bloggarkivet ditt, med det resultat at jeg hikstelo, nikket gjenkjennende og kjente meg inspirert/opplyst/imponert - samtidig. Endelig en blogg for rare quirks og kloke ord og befriende fri for "se-hvor-samfunnsengasjert-jeg -er-jeg -linker-til-reddbarna-mens-jeg-bruker-hundreogti-prosent-av-tiden-på-utseendet-mitt" -blogginnlegg. Her har du fått en ny leser, i alle fall!

Elisabeth

18.07.2012 kl.22:58

Nå er det lenge siden sist, kommer det ikke mer gøy? :(

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits