Kjoler! Emmy-utdelingen, del 3

Kristen Wiig: Deprimert brud i hastebryllupet med den lokale småkriminelle tenåringen som glemte beskyttelse. Da får det holde med omsydd nattkjole og hjemmefarge fra Clairol.

 

Lena Dunham: Litt sånn frontierhustru parat med sopelimen utenfor husvognen, med et blikk som sier til indianerne at de kan bare prøve seg.

Kjolen er good on paper, men for massiv for Lena, og for feil til den hårsveisen og den fiendtligheten. Tror Emma Stone kunne tatt den dit den burde være.

 

Lena Heady: Noen har fått skurkerollene i "Game of Thrones" og "Dredd" ordentlig under huden. Dette ser ut som en audition for antagonistrollen i "Tornerose". Om jeg var i nær familie med Heady, ville jeg begynt å være årvåken overfor visse tegn. Som koking av boblende brygg med firfirsler og froskehjerter, forgifting av epler, arkitekttegninger av kakehus etc.

 

Leslie Mann: Voksne kvinner som poserer som sjenerte jentunger er sjelden sjarmerende, men jeg synes Leslie er søt her. Og jeg vil gjerne berømme annerledesheten og synes at den avslappede hippievibben til kjolen hennes er inntagende. Men jeg blir blindet av turkisnyansen som frontkolliderer smertefullt inn i alt det gule. Kanskje med en friskere gulnyanse i skjørtet? Og mindre uniboob under all den makrameen?

 

Lucy Liu: Discobrynje!

 

Martha Plimpton: Jeg tror kanskje ikke det var indianerne Lena Dunham skulte på. Jeg tror det var saloonvertinnen i småbyen de kom til etterpå. Merk at kjolen er så vanskelig å få til å sitte at den er utstyrt med varseltrekant.

 

Mayra Veronica: Veldedighetsball-Barbie 1990.

Michelle Dockery: Påstand: Sateng er djevelens verk. Bevis A: Ovenstående.

Og det som ikke er i blank sateng ser ut som noe ghettogutta i "The Wire" spiller basketball i.

Nydelig farge, da.

 

Morena Baccarin: Oops! Den spjæret visst. Også der, av alle steder. Stakkars meg. Huff og huff.

Vurdering av steinbruddet under Leirdalsjuvet: Skjønn kjole, sofistikert farge, underlige lårgjeller som jeg håper ikke blir en trend.

 

Nancy O'Dell: Mja. Mjo. Ser hun ikke litt ... flådd ut?

Og om California i neste uke innfører begrensninger på solariumsbruk til 2 timer av gangen, vet vi hva (hvem) som er årsaken.

 

Nicole Kidman: Når du først er en armert superhelt på vei inn i en galaktisk stjernekrig, kan du like gjerne gjøre det med stil og i sesongens mest kledelige farger.

 

Padma Lakshmi: Jeg vet ikke om såkalte women of colour synes veier helt opp for århundrer med diskriminering, rasisme, begrenset handlefrihet på grunn av et liv i patriarkalske kulturer (for mange) og generelt en god hop av utfordringer. Men i motsetning til sine kaukasiske søstre ser de fordømt bra ut i appelsinfarge.

 

Phoebe Price: Er ennå lykkelig uvitende om kjempemusen som har tatt seg en jafs av kjolen hennes, og dermed blottlagt for all verden det som må være årets styggeste sko.

 

Sofia Vergara: Nyheten om at Vergara hadde et kjoleuhell like før hun skulle ut på den røde løperen skapte litt oppstandelse, men det er nå blitt brakt på det rene: Uhellet var bak og ikke foran. Nøkkelhullet over rumpesprekken var utilsiktet, hvilket betyr at nøkkelhullet mellom puppene var planlagt. Og det er det eneste å trekke for Vergaras havfrueaktige sexiness og hardnakkede insistering på å vise frem timeglasset. Det er som om kroppen hennes er et stykke bling og hun dytter den opp i ansiktet på alle som bryr seg - men på en kul måte. Og om jeg hadde hatt de linjene ville jeg gjort akkurat det samme.

 

Tina Fey: Jeg synes ofte sånne utringninger ser litt onde ut, litt som om de har to små horn, men her synes jeg det fungerer veldig fint. Det er sexy uten å bli vulgært, nostalgisk og lett edvardiansk uten at det ser ut som om hun er på vei ned med Titanic.

 

Zooey Deschanel: Helt fint valg for voksne kvinns med livskraftige prinsessedrømmer. Kommer til å falle av henne om maksimalt ett kvarter. Og hun er fullt klar over det. Det der er et stivt smil.

 

Zosia Mamet: Når du er resultatet av en het affære mellom en nonne og en stormtrooper følger det gjerne noen underlige arvelige sykdommer med på kjøpet. Som hetetokter rundt knehasene som gjør at du må ha ventilasjon i området til enhver tid.

 

2 kommentarer

annetten

04.10.2012 kl.14:22

Utroper herved "lårgjeller" til dagens ord.

Antifeminist

04.11.2012 kl.13:20

Denne ekstravagante dekadansen er et samfunnsmessig sykdomstegn. Kvinner skal ikke by seg frem på en slik usømmelig måte. De skal være kyske og bluferdige.

Videre er det usunt med slik kjendisdyrkelse.

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits