Kjoler! Prinsesse Madeleines bryllup - Kvelden før dagen

 

Prinsesse Madeleine: Det beste partiet av denne kjolen er fra puppene til knærne, som er et deilig art deco-timeglass. Det ville vært bedre om hun hadde gått for full Rita Hayworth og latt kjolen være en tubekjole, eller latt ermene både begynne og slutte lenger ned. Den øverste delen gjør antrekket til en englerustning, kutter av overarmene hennes på et lite smigrende sted, og så tette halser gir ofte et litt tungt inntrykk i kombinasjon med en hårmanke på tre tonn. Sistnevnte er forøvrig Madeleines beste forsikring dersom Chris går konkurs i neste finanskrise og apanasjen faller bort, og Garniers reklamefolk kjenner sin besøkstid.

 

Celina Midelfart: Den tapre piken smiler, men jeg lover deg, det eneste hun tenker på er om hun har Agent Provocateur-stringen under eller om hun husket å lytte til engelen på høyre skulder som hvisket at en tekkelig truse nok var tingen i dag.

Kjolen kunne vært sexy, men den sorte blondedetaljen og ikke minst den klassiske Brun & Blid-komboen solariumshud, bleket hår og sort eyeliner påført med malerkost gjør at hun virker kledd for den slags seremonier de har på Paradise Hotel snarere enn i Slottskyrkan.

 

Prinsesse Charlene av Monaco: Kjole fra Akris. Vest fra Helly-Hansen.

 

Eva Marie Walter O'Neill: Se på dette spesifikke, stive smilet. Det er en sjeldenhet som kun dukker opp til overflaten når svigermoren til søsteren din nettopp har prustet inn i øret ditt akkurat hvilken stofflik du skal trekke i om du vil se henne slik gud og Rodeo Drive-kirurgen har skapt henne på null komma tre.

 

Prinsesse Marie av Danmark: Meh. Sølepytt.

 

Prinsesse Marie-Chantal av Hellas: Det er egentlig forbløffende at ikke alle kongelige ser ut som svale gudinner på slike fester. Det er jo ikke så vanskelig. Det eneste de trenger å gjøre er å børste håret og sende en mail til Oscar de la Renta. Marie-Chantal klarte siste del av oppgaven.

Det der er et himmelsk stoff og det er nydelige farger til henne, men det må trekkes litt for skjørtekanten, som er sånt som bare oppstår når blaserte designere føler det er uutholdelig konvensjonelt å lage kjoler som skjærer på flatterende steder.

 

Prinsesse Märtha Louise: Velger kjoler som hun velger ektemenn: Norsk og annerledes, uforutsigbart og ekshibisjonistisk, og i en sommerlig farge som i tillegg er det store denne sesongen (det siste gjelder for kjolen, ikke mannen. Eller, vent litt).

Fargen er skjønn til huden hennes og accessoirene upåklagelig avstemt. Men de bulkete sømmene i toppen virker mer famlende amatørmessige enn sjarmerende skjeve, og dette ville fungert bedre med en renere struktur kombinert med en mer spennende utringning. Og de to mønstrene er låst i en omgang mortal kombat. Det er i det hele tatt så mye rart som skjer her at det er til å bli litt svimmel av. Det siste gjelder for kjolen, ikke mannen. Eller ...

 

 

Grevinne Natascha Abensperg og Tatjana d'Abo:

Brudgomssøster nr 1: Jeg er en presang. Riv meg opp!

Brudgomssøster nr 2: Jeg er en alien. Riv opp meg også!

Tatjana leverer en sterk søknad om å bli kveldens mest uforståelige. Og dessuten ...

 ... skal vi leke "finn amerikanerne"?

 

Dronning Silvia: Det er noe årgangssensuelt over hele denne fremtoningen, og noe deilig romantisk ved rosetemaet. Men det blir litt mye med paljettstrøsselet over skuldrene og ermene. Hun ville vært mer elegant med et renere uttrykk. Når det er sagt: Om jeg får ha den byste/midje/hofte-ratioen i en alder av 69, kommer jeg bare til å se hånlig på alle som så mye som antyder at jeg ikke vet hva jeg driver med.

 

Sofia Hellqvist: Prins Carl Philips omstridte kjæreste har tydeligvis fått være med på festen på den betingelse at hun går for en ålreit, uprovoserende, glem-at-jeg-er-her-look, og lykkes med glans. Tiltalende vårlig. Langt fra chic. Snedig av henne å ta igjen ved å sørge for at hun får strålt litt ved å stille seg mellom kveldens mest neglesprettfremkallende fargekombinasjon og kveldens mest absurd omfangsrike veske. Etter størrelsen på den tingen å dømme har hun med seg både undertøysskift, sovepose og primus.

 

Arvestorhertuginne Stephanie av Luxembourg: Jeg vært kongelig i åtte måneder og nå gir jeg opp. Det er så slitsomt.

 

Prinsesse Tatiana av Hellas: Den så ut som bølgende hav når hun beveget seg (det er en god ting), men den trenger et belte. Bare joggebukser holdes oppe på den måten. Og selv om den greske kongefamilien ennå lever i 1973, året de formelt ble avsatt, så burde de ha fått med seg oppfinnelsen av hårsprayen.

 

Prinsesse Victoria: God-på-papiret-gudinnekjole som ikke er helt egnet for det virkelige liv, der den må sitte på en faktisk kropp og bli fotografert fra forskjellige vinkler. Den toppen må klø noe fryktelig.

 

 

 

Én kommentar

Jeanette

16.07.2013 kl.01:41

Riktigt fina kjoler!

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits