Kjoler! Ydmyke forslag.

Lite hjertesukk. Kunne ikke noen av de kongelige som var i bryllup forrige helg heller ta på seg noe som dette? Med de nødvendige modifikasjoner?

Jeg har også et forsiktig, lysegrønt håp om å se noen av disse på den røde løperen under Emmy-utdelingen i høst.  Noen av dem har også allerede brukt: January Jones har hatt på seg den sorte Zac Posen-kjolen, Jennifer Aniston den røde Valentino'en, Fan Bingbing den grønne Sergeenko'en (som hun hadde litt for store pupper til) og den rosa Dior-kjolen var Oscar-antrekket til Jennifer Lawrence. Jeg tror Alexa Chung på et tidspunkt stod i den prikkete Herrera'en under et lys som ikke klarte å yte den rettferdighet.

 

(Utvalget er med få unntak fra 2013-kolleksjonene og gjort med forbehold om at sort og hvitt ikke ville gått i bryllup. Det er også hensikten her at lesere uvegerlig skal begynne å tenke "hvis jeg var filmstjerne/kongelig" og begynne å sette opp drømmehandleliste ikke så altfor langt uti. Hvilken ville du helst hatt?).

 

 

Monique Lhullier:
 

Oscar de la Renta:

 
Carolina Herrera:Armani Privé:


Ralph Lauren:

Gucci:

Atelier Versace:

Zac Posen:

 
Elie Saab:

 

Alice + Olivia:

 

Ulyana Sergeenko:

Jenny Packham:

Giambattista Valli:

Jean Paul Gaultier:

Valentino:

Christian Dior:

Alexander McQueen:

Jason Wu:
Reem Acra: 

 
3 kommentarer

Osloskånskan

16.06.2013 kl.15:37

Men åhh så mye pent! Jeg kan ikke velge.... Og så lurer jeg på hvorfor noen må stå som om de hade magknip??

Irene

18.06.2013 kl.20:58

WOW.

KZ

19.06.2013 kl.01:08

Selvmord er vårt største tabu.

Man har ikke lov til å snakke om det.

Det skal ties i hjel.

Men tiekampanjen virker mot sin uttalte hensikt.

Mediene har ikke lov til å omtale selvmord, pga. den angivelige smitteeffekten. Men denne fortielsen bidrar faktisk bare til å høyne selvmordstallene. Tabuet gjør det bare enda vanskeligere for dem som sliter.

Det må ties i hjel. Feies under teppet. Man får ikke snakke om det.

Det er en stilltiende overenskomst mellom mediene. Man så det jo bl.a. da Stig Sæterbakken begikk selvmord. Jeg skjønte med EN gang at det dreide seg om selvmord, selv om mediene ikke sa et ord om dødsårsaken. Nettopp denne selvsensuren bidrar til å skape unødige spekulasjoner. Folk som meg trekker forhastede konklusjoner pga. tabuet. F.eks. konkluderte jeg med at Trond Brænne også hadde begått selvmord, da han for en tid siden døde. Siden mediene ikke sa et ord om dødsårsaken. Men det viste seg senere at han døde naturlig, av hjerneslag.

Først i omtalen av Sæterbakkens begravelse, ble det bekreftet at det dreide seg om et selvmord.

Det tragikomiske her er jo at Sæterbakken var kjent for å være utrolig depressiv og suicidal. Han skrev jo til og med flere bøker om emnet. Likevel ville nesten alle kollegene hans fortie selvmordet, enda de visste om det. De latet som at de ikke visste. De ville opprettholde den småborgerlige fasaden, ville for enhver pris unngå å ta ondet ved roten, gå inn til kjernen av problemet, nemlig åndsmenneskets umulige livsvilkår, åndsmenneskets kamp mot sine indre demoner, åndsmenneskets uopphørlige søken etter mening i en tilværelse som ikke kan tilby slike ting.

Noen mennesker graver seg inn til problemets kjerne: Fraværet av mening i vår eksistensform. Alt handler om å skape en karriere for å opprettholde en fasade og betjene gjelden man bygger opp til banksternes storslagne maktapparat. Alt handler om å skaffe seg et 9-til-4-liv med penere, mer velholdt plen og hus enn naboen. Men enkelte tenkende individer gjennomskuer dette fesjået av løgner, bedrag, hykleri og forstillelse. Enkelte gjennomskuer skuespillet og falskheten som er så enerådende i vår verden.

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits