Kjoler! Årets beste og verste, del III

VERSTE, 5. PLASS: Kerry Washington.

Når du når det øyeblikket at du er lei av å være pen og en indre stemme spør om det ikke er på tide å være litt interessant? Hva du enn gjør, ikke lytt til den stemmen. Hold hendene for ørene og nynn høyt.

 BESTE, 5. PLASS: Olga Kurylenko.

Modellen Olga Kurylenko vant rollen som Tom Cruises nyeste beundrerinne i "Oblivion" og melket den rollen for hver lille, mikroskopiske pr-dråpe den var verd, ved å reise verden rundt i det ene va-va-woom-antrekket etter det andre - dette var en annen av mine favoritter - men dette er så smekkert og så elegant, og er akkompagnert av et så strålende mamma-se-hvor-jeg-er!-smil, at en plass på årets beste-listen var en selvfølge.

 

VERSTE, 4. PLASS: Erin Wasson.

Du skulle tro det var nok å ha et komma og "modell" etter navnet ditt, ikke sant? Ikke for alle. Men når stoffstykket du har på hodet er større enn det som dekker vaginaen din, bør du kanskje revurdere prioriteringene dine.

 BESTE, 4. PLASS: Emmy Rossum.

En lykke kommer sjelden alene. Som med Kurylenko og Nyong'o kunne Rossum fort fått en plass til på denne listen - kjolen hun har på seg her er fra Carolina Herrera, en designer hun også har turnert med flaggfarget glans ved andre anledninger. Denne skimrende stjernedrømmen er nok til at jeg håper noen lager en ny vraltende kalkun av en Andrew Lloyd Webber-filmatisering, slik at Rossum får luftet det underskjønne dukkeansiktet sitt og den gode smaken sin litt oftere.

Apropos: Både Rossums og Lius kjole er hentet fra den utsøkte Pre-fall 2013 kolleksjonen til Herrera, som kan sees i sin helhet her.

Og nei, det er egentlig ingenting som heter "pre-fall", det er en kvasiårstid motebransjen har funnet på for å selge mer klær.

 VERSTE, 3. PLASS: Kristen Stewart.

Kanskje kan dette leses som et slags statement æ, et oppgjør med klisjeer og konvensjonell femininitet. Men hvis opprøret ditt får deg til å se ut som julepyntversjonen av Michelin-mannen som nettopp har fått seksti tusen i restskatt, tror jeg de fleste vil tenke at støvete tradisjon ikke er så ille, likevel.

 BESTE, 3. PLASS: Fan Bingbing.

Det hører med til historien at jeg er en av dem som synes alt blir litt bedre når det får striper på, og denne maritime chic'heten er ikke noe unntak. Dette er også en slank langfinger til de som trekker i tvil at less is more, bare less'en er velplassert og skrår elegant inn mot seg selv. Smykker og tilbehør bidrar også til den slående renheten. Dette er et studium i nennsom beherskelse og evnen til å velge.

 

VERSTE, 2. PLASS: Jamie Alexander.

Øh, Jamie? Jeg tror du har sølt noe nakenhet nedover kjolen din ...

 Hei, du har visst også noe ... nei, vent, glem det.

*går for å finne Vanish til øynene*

 

BESTE, 2. PLASS: Nicole Kidman.

Det var ikke så mange bombenedslagskjoler i Cannes som det har vært i foregående år - det oppstår ennå summende samtaler om Cate Blanchetts majestetiske McQueen - men Kidmans forseggjorte Valentino, som antagelig er tilvirket av barnearbeidere i Alveland, var verd et gisp eller to. Dette er den svale antitesen til er-du-sikker-på-at-du-har-sett-skikkelig-på-kroppen-min-moten som herjer blant de som er mer nervøse enn Nicole for at rampelyskjeglen skal skli vekk fra dem.

Kan du ikke snu deg, Nicole?

 

Nemlig.

 

VERSTE, 1. PLASS: Miley Cyrus.

Hysj, alle sammen. Miley har noe hun vil si. Og det krever at vi er stille en stund og ser på stumpen hennes.

 "Please stop violence". Jeg har egentlig ikke tenkt tanken før, men etter å ha sett på det miniskjørtet, de strategisk plasserte portrettene og de epilepsifremkallende støvlene, er jeg ikke lenger i tvil om at det er den veien vi må gå.

 

 

BESTE, 1. PLASS: Taylor Swift

 

Prøv å bli ferdige nu

med provokasjonene og salgsstatistikkene,

søndagsfrokostene og forbrenningsovnene,

bli ferdige med moteoppvisningene og horoskopene

militærparadene, arkitektkonkurransene

og de tredobbelte rekkene med trafikklys.

Bli ferdige og kom hjem

... til det hvite lakenet som er skåret til av mesterlige Ralph Lauren-fingre, glimtet av noe grønt, og det der sultne, nylig kjønnsmodne blikket. Det er mer enn nok.

7 kommentarer

Marlene Nilsen

03.01.2014 kl.17:47

kult innlegg :)

Ingrid Lorentzen

04.01.2014 kl.00:05

Deilig. Takk.

Eli Wongraven

09.01.2014 kl.13:31

Takk for all øyenslyst og det som verre er, ledsaget av bevingede ord og latterfremkallende assosiasjoner -DO keep up the good work, på vegne av flere!

22.01.2014 kl.13:19

apropos kjoler; hvilket merke er kjolen du hadde på deg på nytt på nytt?

Inger Merete

26.01.2014 kl.23:03

Hei, beklager sent svar! Den er fra Diane von Furstenberg og heter Vine Placement Wrap Dress.

Mari

13.02.2014 kl.22:17

Publiserer du ikke kjolekommentarene her lenger?

Inger Merete

05.03.2014 kl.19:20

De ligger på Dagbladet nå!

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits