Klær! Ny moteblogging

Ok, så her er en tanke: Siden jeg likevel bruker et utall timer på å se på klær på internett i stedet for å gjøre det jeg skal gjøre (i skrivende stund: vaske badet), prøver jeg å utvide kjolebloggen til en mer generell klesblogg, med jevnlige innlegg - kanskje ukentlige - innlegg, og faste kategorier som de nedenfor. For første gang tar jeg også med folk fra samme land og by som jeg selv, men bare de jeg synes ser veldig, veldig bra ut. Jeg synes liksom ikke jeg har noe med å kritisere de som har måttet spurte hjem fra jobb og finne frem kjolen som er renest og nærmest nystrøken fra klesskapet; sarkasmer er forbeholdt de med egen stylist og lånekontrakter med de store designhusene. Der er det til gjengjeld ingen nåde. Ok? Ok.

Vi går i gang.

 

Kat. 1: Ekshibisjonistprisen:

 

Kendall Jenner: Sist jeg sjekket, var underlivet ditt noe som trengte en duk, ikke en løper.

Kjolen kunne i en annen og bedre verden hatt en viss Cersei Lannister-schwung over seg, om den hadde hatt mindre husflid, mindre lilla for, og faktisk vært en kjole.

 

Kat. 2: Men kjære deg:

 

Kylie Jenner: Jeg blir alltid glad når jeg finner en dag-til-kveld-kjole. Kylies kjole kan brukes både når hun går i tvekamp mot Xena the Warrior Princess og når hun løper derfra for å rekke bijobben som bakgrunnsdanser for Jennifer Lopez i Las Vegas.

Den gir meg også større kunnskap om anatomien hennes enn jeg strengt tatt trenger.

 

Khloe Kardashian: Khloe, hver dag tar mennesker vanskelige valg. Hva de skal ha til lunch. Hvor mye de skal si til kollegaen de er sint på. Hvem de skal gifte seg med. Du klarer dette. Det er ikke så vanskelig. Kom igjen nå. Hold meg i hånden. Shorts eller bukser?

 

Kat. 2: Det gåtefulle folket.

 Kate Winslet: Jeg trengte en kategori for de antrekkene som ikke helt fungerer, uten at det er umiddelbart tydelig hvorfor.

I tilfellet Kate tror jeg det er at den kjolen burde vært brukt med stort, oppfønet hår og glamoursvære solbriller og ikke den lett vindblåste Philip Treacy-skapningen. Toppen av Narciso Rodriguez-kjolen, som egentlig gir den en deilig avslappet vibb med antydningen av t-skjorte, er ikke det beste å sette sammen med en hatt som ser ut som et etter-hårvasken-håndkle. Men om ambisjonen er å være den chic'este konen  med vaskebrett ved Tiberens bredd, er den nådd i massevis.

 

Kat 4: Jeg vil være deg.

 

Fra Vanity Fairs International Best Dressed Challenge: Så papirskarpt at jeg nesten skjærer meg på fingertuppene bare av å skrive om henne. Muligens ikke like prikkfritt, i bokstavelig og overført betydning, etter en tur innom kaffesjappa, parkbenken og t-banevognen.

Og et vitnesbyrd om stylingens makt. Bruk den blusen med en blå polyesterbukse med press og fornuftige sko, og du har uniformen på en hvilken som helst gjennomsnittlig norsk institusjon.

 

Kat 5: Fina.

 

Mariann Hole: Årets vinner av Heddaprisen for beste kvinnelige skuespiller (Hurra!) så egentlig ikke så skeptisk ut rett etter prisutdelingen i går, men det var det eneste av de to bildene jeg tok da jeg fikk med skoene hennes. Kjolen er deilig retrofeminin og upåklagelig sommerlig og oppdateres og spisses til av tilbehøret, som er akkurat så mye røffere og så mye tyngre at hele fremtoningen får en liten, men umiskjennelig basstone av rock.

 

Ingrid Rusten: Det var så trangt på Heddaprisen at jeg ikke klarte å rygge så langt tilbake at jeg fikk med meg skoene til Ingrid (skuespiller på Rogaland Teater), men jeg elsket kjolen hennes. Den er kul og avslappet og fløter med det androgyne med det blunkende jakkeslaget, samtidig som den er nett og feminin og i verdens mest kledelige grønnfarge. Akkurat passe snev av Mad Men, og antydet grønnskimmer i øredobbene og øyenskyggen. Men Ingrid, hvis mamma og pappa ikke vet at du røyker, kan det hende de får det med seg nå.

 

Kat 6: I feel pretty.

 Denne French Connection-kjolen har latt meg leke flapper med jevne mellomrom siden jeg kjøpte den i Edinburgh for åtte år siden. For ikke å se ut som om jeg oppriktig tror jeg er Josephine Baker, prøver jeg å oppdatere med disse skoene, et dekadent nettkjøp fra Tabitha Simmons som fikk min venninne Ellen til å bli litt stiv i ansiktet og lete etter ordene (ettersom de som først falt henne inn, åpenbart ikke var det jeg ville høre) da jeg viste dem frem i forfjor. Hun skulle senere kalle den styggpene. Men funker de sammen med frynsene, eller burde det vært vanlige, strappy, sorte sko?

Jeg har forresten prøvd å gå med dem i nedoverbakke én gang, og det er det skumleste jeg har gjort noensinne.

 

Kat. 7: Ønskeliste.

 


Jeg elsker maritime striper og har så mange av dem i skapet at hvis de rotter seg sammen og bestemmer seg for å tjore meg til gulvet, har jeg ikke nubbetjangs. Skal likevel brøyte rom for disse.

 

Kat. 8: Nå har du vært for lenge i motebransjen.

 
Fem minutter inne i disse torturinstrumentene fra Dsquared2, og jeg tilstår hva det skal være.

 

Kat 9: Rojalistisk hjørne.

 Catherine, hertuginne av Cambridge: Jeg tror ikke det er i Kates DNA å kle seg noe annet enn smakfullt - men kler hun seg ikke også som om hun planlegger sin egen 45-årsdag? Dette er rent og pent og passende på alle tenkelige vis, men ville det ikke vært litt mer født-på-åttitallet-takk med noen få, enkle tweaks? Med ermer som er femten centimeter kortere? Eller rekker til albuen? Og en utringning som viser bittelitt mer hud? Og hæler som er en god del mer uskikkelige?

Men shampooreklamehåret veier opp for nesten alt.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

FashionPlanet

16.06.2014 kl.21:44

For et fantastisk gøyt innlegg! Gleder meg til å følge denne bloggen videre! :-D

Sjekk gjerne ut mitt nyeste innelgg med antrekk :-D

Inger Merete

18.06.2014 kl.00:35

Så bra, takk!

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits