Klær! Alle tittar på mig.

Ekshibisjonistprisen:

Arianne Zucker: Flyskrekk, tannleggeskrekk. Mindre utbredt: Den gjennomgripende frykten for at andre mennesker skal tro at du ikke har pupper.

 

Men kjære deg:

Li Bingbing: Av de mange feilslutningene som har gått gjennom hodet til Li, skal jeg bare oppklare denne ene: Myggen er nok interessert i skuldrene hennes også.

 

Det gåtefulle folket:

Emmy Rossum: Stella McCartney har det med å gjøre rare ting med kjoler som egentlig var helt ok før hun begynte å tulle med dem. Men egentlig har jeg sans for bølgeflapper-kjolekantene som er den seneste dillen hennes. Da er det større grunn til å være skeptisk til den snorkkjedelige øverste halvdelen, som kombinert med stylingen får henne til å se ut som en statist som sitter ved et av bordene i bakgrunnen på Central Perk.

Tror en videre båthals ville hjulpet.

 

Jeg vil være deg:Keira Knightley: Oppdatert Audrey, a.k.a. det vi alle vil være. Hyperfeminint uten at det smaker for mye sukker, nennsomt brakt inn i 2014 av skoene og vesken.

Burde det kanskje vært et belte til? Ja, det burde det kanskje.

I det hele tatt har Keira et eget talent for å balansere mellom kostymedrøm og virkelighet:

 

Dette er det mest glamorøse fugleneket jeg noen gang har sett.

 

Fina:

Jeg snublet over henne på Personae-festen (korreksjon: jeg snublet etter at jeg hadde møtt henne, over bordet med vinglassene, da jeg prøvde å ta bilde) og tenkte at dette var da en deilig chic og avslappet kald-sommer-kveld-look i 2014: Brogues, trench, kul veske, som ikke synes, og så de grønne strømpene for det nødvendige, lille tøtsjet av you're-all-individuals/I'm-not!

 

I feel pretty:

 

Jeg har en udødelig barbieforkjærlighet for disse skoene, men strever av åpenbare grunner å finne noe å bruke dem til for at de ikke skal se ut som om noe som lå i sin egen lille hardplastlomme i pakningen jeg ble levert i. Dette er go-to-løsningen: Skjørtet for å få milkshake-på-diner-silhuetten, t-skjorte for å roe det ned, veske for å glamme det opp, den smågretne minen for ikke å se ut som om jeg er ute etter å stjele Archie fra Betty og Veronica.

Skjønt, jeg klarer ikke å være gretten så lenge jeg får anledning til å bruke ...

 

... ikke bare skoene, men også disse armbåndene fra Kate Spade, en drømmedestinasjon for alle som faller hardt og regelmessig for nostalgisk, jentete whimsy og knallfarget lekenhet.

Og rosa/turkis-kombinasjonen formelig roper sommer.

 

Ønskeliste:

 

Armbånd fra Hermès: Jeg har et Hermès-skjerf som jeg har brukt tre ganger eller noe (jeg tør ikke tenke på hvor mye penger det blir per gang), som jeg kjøpte vel vitende om at det var en tåpelig ting å gjøre for én som ikke aner hva man egentlig bruker sånne skjerf til, men det var bare så uimotståelig, mettet, sanselig vakkert. Det kan hende neste ekstravaganse blir armbånd fra samme motehus, som ikke er like vanskelige å anvende, men vitner om samme usvikelige sans for strålende fargekombinasjoner. Det er en usvikelig effektiv måte å bringe et uventet fargeskimmer inn i et rent, enkelt antrekk.

Hermès-familien var salmakere fra gammelt av, det vil si, helt til dagen da Emile Hermès så den første bilen kjøre forbi i en gate i Paris og tenkte at dette muligens ikke bare var en døgnflue. Han slo seg på reiseartikler i stedet. men bevarte det visuelle fra det gamle levebrødet i skjerfene og veskene: Spenner, stigbøyler og hester. Slike lange, historiske tråder er vidunderlige. Og, i dette tilfellet, fryktelig dyre.

Det slår meg at skjerfet også kan knytes i veskehanken. Jeg har sett noen gjøre det. Eller de kan brukes til å binde fast elskere i en s/m-lek før du tar livet av dem, som skjer i bøkene Sharon Stones forfatter skriver i "Farlig begjær", de drapene som senere blir virkelighet. Tror jeg går for alternativ 1.

 

Nå har du vært for lenge i motebransjen:

 Kjole fra Prada:

- Fader, hva skal vi finne på til høstsesongen 2014? Det må være noe helt absurd og skikkelig avantgarde, noe ingen har gjort før.

- Hm. Hva med støvler med åpen tå?

- Det er gjort.

- Luksusklær som etterligner det mest irriterende barna dine ser på på tv?

- Det er gjort.

- Diamantregulering?

- Det er gjort.

- Plattformjoggesko?

- Det er gjort.

- Kilehæljoggesko?

- Det er gjort.

- Høyhælte sko uten høye hæler?

- Det er gjort.

- Harems-bleie-bukser?

- Det er gjort.

- Avkuttede jeansshorts så korte at du kan se lommeforet?

- Det er gjort.

- Knudrete utenpå-BH'er som kan se ut som kronen til det svære, helt vilkårlige og litt creepy kvinnehodet modellen kan ha på magen?

- ...

 

Rojalistisk hjørne:

Dronning Margrethe: I en tid der aldrende monarker ser ut til å falle av tronen bare man blåser lett på dem, burde Margrethe i teorien sikkert holdt seg unna farger som får alle som er litt eldre og litt hvitere enn Sofia Vergara til å se ut som om de døde av tæring for tre dager siden. Men så er det noe ved dette stoffet som er så veldig henne, med den umiskjennelige Karen Blixen-herregårdstapet-ettermiddag-i-hagen-stemningen som stråler helt hit. Den burde vært lengre også. Men da ville vi gått glipp av den udiskutable gleden av å se en 74-åring tenke det Herreys sang om:

 
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits