Kjoler! The Met Gala, del I

Temaet for årets galla på The Metropolitan var utstillingen "China: Through The Looking Glass", noe som førte til uhorvelige mengder sort og rød silke på den røde løperen, fråstrende bruk av flytende sort eyeliner og at de som egentlig helst vil gå nakne, passet på å ha noe semiasiatisk som ble bundet sammen av det hudfargede strømpestoffet. Oppdraget er egentlig ganske kinkig: Kle deg etter et tema uten å være for åpenbar, uten å virke smårasistisk, og, et imperativ for alle Met Galas: Uten å være kjedelig. La oss skånselsløst dømme de som våget å prøve.

 

 

Amal Clooney: Det skjørtet er en nydelig, stilisert rose, men i blitzlyset så korsettoppen ut som om den var laget av gladpack og glanspapir.

Hvis kjolen mot formidning er laget av gladpack og glanspapir, er det ganske imponerende.

 

Anna Wintour: Jeg er sikker på at det finnes en salve mot det der.

 

Anne Hathaway: På vei til galaktisk epleslang.

Mange holdt Hathaway for en av kveldens best kledde, men jeg er usikker. Ser hun ikke først og fremst fryktelig glatt ut? Og veldig vanntett?)

 

Beyonce: Inspirert av siste trinn i en arkeologisk utgravning, for å hedre Kinas urgamle historie.

Du tenkte vel ikke noe annet? Din gris.

 

Carey Mulligan: Faghemmelighet: Når noen sier "jeg har ingenting å ha på meg" er det faktisk dette sorte hullet de sikter til.

Det ligger en slags chicness begravet dypt under neoprenen her, som kanskje kunne trådt frem hvis kjolen var a) fotsid, b) formsydd, c) satt på en femten år eldre bærer.

 

Chloe Sevigny: Chloe, jeg tror du må ta med kjolen din hjem nå. Den er full.

 

Claire Danes:pent. Subtilt på en usubtil kveld, en feminin silhuett med en svak aroma av maskulin mongolrustning og et antrekk verd å gå i glamourkrigen for og med.

Skjønt: Garnier-håret og nittitallsleppestiften antyder at foretrukne våpen er kassegitar, kulepenn og lengtende dikt om Kurt Cobain.

 

Dakota Johnson: Nyoppusset i 2015. Holder moderne våtromsstandard.

 

Diane Kruger: Kvinner sender så doble signaler iblant. Toppen hennes vil gifte seg, mens bena styrer mot den enarmede banditten på Caesar's Palace for å spille bare én runde til.

 

Emily Blunt: Hun ser ut som en av de porselensfigurene de pleide å selge i den der Bjørn Wiinblad-butikken i Nedre Slottsgate. Dvs. som en nesten litt for vakker klisjé, som spiller på alle indre bilder om det orientalske som man har lært er fordumsfulle men som likevel har i seg et sus av noe eventyrlig, og som kommer til å falle ned fra vinduskarmen i pikerommet og knuses neste gang mammaen din tørker støv der.

 

Emma Roberts: Derfor, frøken Grønn, anklager jeg Dem for å ha myrdet Dr. Black, i biblioteket, med dolken. Lenge trodde jeg De var den elegante arvingen De ga Dem ut for å være, men den litt for sprekkbare grønne silken avslørte Dem.

 

Fan Bingbing: Knel, plebeiere!

 

FKA twigs: Altså: verdens røde løpere har nok diamanter, men ikke alltid en overflod av humor. All ære til twigs for å bringe det til torgs. Men konseptet her er antagelig at kjolen skal omfavne både henne og seg selv. Det må man være to for å få til, og her er ser det ut som om kjolen er den som smiler sitt unnskyldende sorry-det-er-ikke-deg-det-er-meg.

 

Georgia May Jagger: Tekanne i den ene hånden, sigarett i den andre og venninne som lager støttende mm-lyder ved siden av, så glir hun glatt inn ved alle kjøkkenbord fra Shanghai til Glasgow.

 

Helen Mirren: Jadajada, hun er fantastisk ut, og den silhuetten er strålende og den holdningen er så deilig at den burde selges i små, eksklusive krukker for høyere grampris enn kokain.

Men Helen, det der et gjennomsiktig skjørt, og det er en mismatchende rød bh som synes gjennom utkuttene, og stakkars, oppofrende motebloggere har jobbet i tre år for å få trendblinde tenåringsstjerner til å skjønne at det må de ligge unna, og så kommer du her og ødelegger alt!

 

Imogen Poots: Jeg lurer mest på hva som kommer til å ta knekken på henne først: Tæringen eller Jack the Ripper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 kommentarer

HildeSol

05.05.2015 kl.20:00

Yay! Kjole-blogginga har vært savnet!

Ane

05.05.2015 kl.21:03

Var det ikke noe pent å si om noen av kjolene?

Camilla B

06.05.2015 kl.10:24

Ah, endelig. Og kommentarer i toppklasse!

"Var det ikke noe pent å si om noen av kjolene" - hahahahhahaha.

Kristine

06.05.2015 kl.17:53

Yes! Made my day! Give me more!

Ane

06.05.2015 kl.18:31

Camilla B: Virkelig?

Camilla B.

07.05.2015 kl.18:38

Ja.

Kjersti

01.06.2015 kl.02:20

Hei Inger Merete. Jeg ønsker bare å legge igjen en kommentar til deg her og si at jeg synes du har en fin og innholdsrik blogg. Jeg er selv blogger og kom over din blogg da jeg lette etter info om noen kjoler jeg skulle skrive om i min blogg. Ta for all del en tur innom min blogg og legg gjerne igjen en hilsen om du føler for det. Hilsen Kjersti. http://riorg.no/2015/05/03/kunsten-og-designe-en-kjole-2/

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits