Kjoler! The Met Gala, del II

Irina Shayk: Gledespikene som henger utenfor palasset i "Frozen" legger noe litt annet inn i "Let it go".

 

Janelle Monae: Keiserinnen av Elixia.

 

Jennifer Lawrence: Christian Dior via Olsenbandens Valborg, ca 1977. For mye av alt.

 Alt. Altså, hvor mye tull, hvor mye printstoff og klaver og leppestift, har de ikke klart å pakke på rundt ansiktet hennes nærmest bare for å distrahere folk fra å se hvor fint det er?

Jennifer har kontrakt med Dior og er forpliktet til å gå med det de gir henne, og den mest nærliggende forklaringen på at dette skjer er at hun hadde glemt at noen der oppe skulle ha koffeinfri kaffe med fra cafeen på hjørnet og at de nå tar en grusom hevn. Jeg ville ropt "løp", men den kjolen er neppe laget for denslags. Hevnen er komplett.

 Jennifer Lopez: Mye stoff, jeg vet Men jeg fryser så lett på føttene.

  Jessica Alba: Du vet den der ekle følelsen når du har glemt noe, men ikke husker hva det var? Nøklene, telefonen, halvparten av plagget du skulle ha på deg?

 

Joan Smalls: Noen har tapt et veddemål her, og det var neppe Peter Dundas. Hun ser ut som om hun har blitt angrepet av en horde av homofile, grand prix-elskende ulver.

 

Julianne Moore: Lampeskjerm fra Moulin Rouge. Flatterende som sådan.

(Moore har en tendens til å velge formløs avantgardisme som verken kler henne eller det nydelige håret hennes, så egentlig er resignasjonen overfor det tradisjonelle å bifalle her. Hun har slike klassiske trekk og passer til å være innsvingt. Men greit å stoppe før 1898. Sekstitallet, som hun ble drapert i i filmen "A Single Man", var et ypperlig stoppested).

 Karen Elson: Den Middleton-førkja kan ta seg en bolle med de snuppete små draktene sine.

 Kate Mara (i og med Diane von Fürstenberg): En anledning til å si noen ord om eksprinsesse Diane von Fürstenberg, bør egentlig gripes. Siden syttitallet har hun jobbet jevnt og trutt på sin smakfullt innredede fløy av motepalasset, og der andre har pest rundt og lasset på kreasjonene sine med sikkerhetsnåler og glidelåser og utrigninger som får damene til å se ut som sløyet sei, har DVF konsentrert seg om å få kvinner til å se pene ut. Hvilket hun har klart bedre enn de fleste andre, i førtifem år, gjerne ved hjelp av innsmigrende silhuetter og fargeskimrende, sommerlige prints. Jeg har en Fürstenberg-kjole, en av omslagskjolene hun er kjent for, og den har den magiske egenskap at den synes å passe perfekt både til meg og anledningen, samme hva anledningen faktisk er.

Som Mara her. Pen. Og Diane selv. Og så kan man kanskje mumle noe om at Met Gala åpner for litt  mer krydrete ord enn "pent", og at Diane pussig nok syntes å tro at hun var både høyere og bredere enn i virkeligheten enn da hun valgte sin egen kjole. Men først og fremst skål for folk som vet hva de driver med.

 

Katie Holmes: Holmes' livsprosjekt synes å være å dytte stadig mer ut i offentligheten - livshendelser, roller, kjoler - som det er umulig å ha sterke følelser for eller mot. Dette er helt greit som kjole, og ville vært litt bedre som gavepapir.

 

Katy Perry: Som med nedtaggede samlebåndsprodukter flest: Mye mindre kreativt og mye mer banalt enn først antatt hvis du ikke bare hutler forbi, men stopper opp og ser på det i ti sekunder.

 

Kendall Jenner: Åh, Kendall. Du hadde meg til snøringen.Det er bare én type plagg som ikke umiddelbart ser ut som om det koster 399,- med en gang snøringen blir synlig, og det er joggesko.

 

Keri Russell: For en deilig skimrende og dekadent due hun er. Overdådig og enkelt samtidig. Men en liten fordel som Russell kunne hatt, som fjærkreet hun er inspirert av mangler, er at hun kunne ymtet til skaperen, dvs. designer Joseph Altuzarra, om ikke å plassere fjærene akkurat der de vil klumpe til figuren hennes.

 

Kerry Washington: Arbeidsuniformen til slakteren i My Little Pony-land.

 

Kim Kardashian: Psoriasis Couture.

 

Kris Jenner: Mossads siste utsending kan drepe deg på minst tre måter: Spidde deg med skotuppene, slå inn hodet på deg med øredobbene, eller få deg til å falle i koma av ren estetisk oksygenmangel.

 

Lady Gaga: Ok, den kimonoen er akkurat så intrikat og koko som Met Gala-plagg skal være. Det er ett sted du kan ha på deg noe sånt, og det er akkurat her, akkurat da. Men sminken bikker det hele over i kostymeland, som om hun er i ferd med å dø syngende i tredje akt. Antagelig myrdet av fottøyet.

 

Linda Evangelista: Vent, jeg tror jeg hadde dette marerittet en gang. At jeg var hyllet inn i meter på meter med forsilke og ikke kunne finne noe strykejern.

 

Én kommentar

Veronica S

06.05.2015 kl.20:47

Jennifer Lawrence var desidert min favoritt. NYDELIG!

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits