Kjoler! The Met Gala, del III

Lisa Bonet: Det kunne aldri bli dem. De levde for forskjellige liv. Han  kastet ut Justin Bieber fra nattklubber mens hun alltid var opptatt med å stå modell for Elsa Beskow og avvise August Strindberg.

 

Madonna: Motebonanza med Kina-tema, og løsningen er å tråkle sammen noe restestoff og spraye tittelen på det nye albumet på den, slik at du blir en vandrende JCDecaux-skjerm, med remjende reklame for noe som av alle ting heter "Rebel Heart"? Jeg kveles av ironien her, Maddie, jeg kveles.

 

Maggie Gyllenhaal: Den kollektive innsatsen til alle disse stoffremsene for å holde kjolen fast på kroppen hennes er rett ut sagt imponerende, men det ser ut som om de er i ferd med å måtte gi opp.

 

Miley Cyrus: Hvis det er sant at kvinner kler seg for å fremheve delene av kroppen de er mest fornøyd  med, føler jeg at jeg nå vet mer enn jeg trenger å vite om antallet skrå situps Miley har tatt det siste halvåret.

 

Miranda Kerr: Romservitrise, sist sett serverende drinker til Dr Bowman ombord på Discovery One, like før Hal tok overhånd og syntes spørsmålet "Kaffe? Te?" var under hans verdighet å svare på.

 

Naomi Campbell: Og Naomi smilte og smilte, ennå uvitende om den sultne reinsdyrflokken som nærmet seg med stormskritt.

Det er en nydelig fargekombinasjon til henne med en kul jazzage-vibb, men mosebegroddhet blir liksom ikke elegant samme hvordan du danderer den.

 

Poppy Delevingne: Hun heter "Poppy" og hun er kledd som en bukett med valmuer. Mjo, mja. Det får gå, men jeg er glad jeg sluttet å klikke meg gjennom slideshowet før jeg kom til Naken McBlekksprut.

 

Olivia Wilde: Stylingen får henne til å se litt ut som om hun kommer fra en uhyre avantgardistisk oppvaskkum, men kjolen passer perfekt. Tematisk på merket uten å bli en klisjé.

 

Olsen-tvillingene: Det var ikke så mye tid de fikk til å snakke sammen. Mary Kate var på vei for å be barnehjemsbestyreren om en skål med suppe til, mens Ashley hadde en avtale om å bli kvalt av Bill Sykes.

Ellers: Mary Kates er kul, Ashleys er overarbeidet, jeg håper den underbetalte renholdsarbeideren som skal rense kjoleslepene på tampen av kvelden får en klekkelig bonus.

 

Reese Witherspoon: På en måte føles det godt å kunne hvile blikket på en smal, klassisk, rød søyle mellom alle fiskegarnene og omelettene, og hadde dette vært Oscar, ville jeg vært helt med. På Metropolitans galla er dette imidlertid en sikker metode for å få alle til å nikke høflig til deg før de speider videre etter noe bittelitt mer forrykt. Så det er noe av en bortkastet anledning dette, og noe ved den midtskillen gjør det bittelitt klinisk. Jeg foretrekker Witherspoons klassiske antrekk når det stramme kombineres med noe litt mer lekent og løst, som her.

Men dog. Hun er udiskutabelt elegant på en tilstelning der temaet "Kina" oppsiktsvekkende ofte ble tolket som "Kina: Jeg dekker til kjønnsorganene mine med en rød paljettstripe i stedet for en rosa". Det er ingen grunn til å være annet enn glad og lettet.

Og a propos omeletter.

 
Rihanna: Sånn skal det gjøres: Gjør den røde løperen til din egen walk of shame hjem fra det seks stjerners hotellrommet til det trehodete trollet i Askeladden, hyllet inn i det gullbroderte dolokkteppet derfra og med holdningen til som sier je ne regret rien for om Beyonce hadde kommet kledd i en skjøteledning og et frimerke så er det fremdeles meg dere ville snakket om.

Guddommelig galskap. Umulig ikke å elske.

 

Rose Byrne: Er det ikke det der du går gjennom når du skal konfrontere narkobaronen i det røykfylte bakrommet på den meksikanske bula han gjemmer seg i?

 

Rosie Huntington-Whiteley: Disse Versace-kjolene ser alltid lyst som om de egentlig ikke har lyst til å være der og prøver å snike seg ubemerket unna.

 

Sarah Jessica Parker: Det er ikke noe som nærmer seg smakfullhet engang, det er ikke mulig å skimte noe som kan kalles smakfullhet om man myser hardt mot horisonten, men det er umulig ikke å elske den skjære tegnefilmskurketheten over hele opplegget. Se for deg når Parker er sytti og sier til barnebarna at jeg var faktisk ganske rocknroll før i tiden og de himler med øynene og sier whatever og hun sier nei nei, la meg finne frem fotoalbumet.

Eller kanskje ikke fotoalbumet, da, men du skjønner.

 

Selena Gomez: Ferdigsløyet Billie Holiday, på utsalg i boden på brygga.

Selv med all den hvitheten er hodet hennes riktig nydelig, men den kjolen vet virkelig ikke hva den vil.

 

Sienna Miller: Så med en gang jeg hørte om temaet, tenkte jeg at jeg skulle komme som sånn Korea-dor. Hei, vet, hva sa du? Kina?

 

Solange Knowles: Solange sett fra verdensrommet. Eller vent: Solange sett som verdensrommet. Og jeg tror jeg er forelsket i det. Får meg til å ville bli stilastronaut og utforske nye frontierer.

 Zendaya: Hun ser ut som om hun selger sukkerspinn på et tivoli i en galakse langt, langt unna, og det må hun gjerne gjøre resten av kvelden for min del. Dette er annerledes og forfriskende: lekent og overdådig og ungt. Men den tolv kroners tiaraen kan noen godt rappe.

 

Ziyi Zhang: Balsam for blikket. Vakkert, og forseggjort, og relevant uten å bli tegneseriekarikert, og dessuten: Så langt unna den hjemlige russelåtdebatten som det er mulig å komme. Hvis russelåtstyret er et kulturelt Nordkapp, er dette et svalt Lindesnes.

 

Zoe Kravitz: Regjerende verdensmester i markløft for havfruer.

 

 

5 kommentarer

spisogspar

07.05.2015 kl.11:27

Ja mange flotte og spennende kjoler!

Pinglo

07.05.2015 kl.23:08

Jeg håper det finnes et stipend der ute som kunne sørget for at du kunne gjort dette her på heltid. Hvis ikke burde det umiddelbart opprettes. Jeg hadde vært en daglig leser, dette er det festligste jeg har lest på denne siden av nyttårsaften.

Kari

08.05.2015 kl.14:18

Ååå, dette trengte jeg midt i oppgaveinnspurt og eksamenslesing. Ja til kjoleanmeldelser på heltid, her har du en gudegitt gave.

cuskima

29.05.2015 kl.02:30

åååååh vi to har diskutert før og eg elsker måten du fremstiller plagg på :)

Nå har eg ledd og likt og hatet og nesten spydd i munnen av noen av disse kjolene.om enn kanskje ikkje alltid de samme som deg -det er lov :D

Anyway grunnen til at eg fant deg var den KNALLGODE artikkelen du skrev for DB.no

om den egentlige kvinnen...fabealtaktig!!

Eg er egentlig ganske lei hele den kroppspress dialogen og offergreiene og vi skal alle se ut som enten ybertrent eller ha *mamma* figuren..altså den litt dvaske,valkete med strekkmerker og bolledeighudfarge -og ser vi ikkje sånn ut er vi ikkje ekte hverken kvinner eller mødre....rart eg har aldri sett ut som noen av disse såkalte sånn ser EKTE kropper ut så eg føler meg litt *mobbet*

Ellers mener eg at jenter ikkje tør gå i butikke uten sminke er ikkje noe NYTT fenomen...dette går hver generasjon gjennom...det er ytterpunktene som er crazy....og at folk ikkje skiller mellom virkelighet og fantasi

Eg kjenner kroppen min nok til å vite at ser eg et plagg i en butikk og eg vil prøve det -inser eg kjapt om det er rett snitt eller fasong til meg..er det ikkje går eg jo ikkje hjem og skjemmes og griner og mener klesbransjen er urettferdig...eg finner jo klær som passer meg....at eg ikkje kan gå med alt er helt ok det kan INGEN -ikkje engang modeller

Fordi s er ikkje s i alle merker eller xl osv

På jobb sminker eg meg og litt til vanlig..stasjær meg til fest eller noen dager eg føler ekstra behov..men eg klarer lufte hundene og gå på butikken uten full warpaint....ingen av delene er mer eller mindre meg...de er jo alle del av meg...

Når folk sier de liker naturlige jenter så svarer eg ofte at hva man syns er naturlig er a) ikkje alltid det fordi man kan bruke mye sminke på å se ut som man har null og nix....naturlig look....right?

b) naturlig er det med busker under armene og større amazonas på utsatte steder ved kysten...samt legger som ser ut som Esau?

Er det sånn småfett hår og litt tørr og gusten hud? altså det er jo ofte slik helt blankskurt og naturlig ser ut..

Når eg spør folk så mener de aldri det,men de vikkje ha sminkedukker...vel de trenger kjærlighet de også....og eg svarer at eg er også sminkedukke.....de dagene eg vil....

Ønsker deg en fortreffelig helg og mange flere supre artikler :)

på forhånd takk:)

Inger Merete

11.06.2015 kl.15:04

Åh, så leit at jeg ikke sjekket inn og så disse fine meldingene før nå! Cuskima: Du forstår meg helt riktig! Selv tusen takk for dét. Og ja, greit å ha i mente at det ikke bare er snakk om press, det er også lek og muligheter i det å komme omforme det ytre i den ene eller andre retningen. Men det vet du jo jeg mener.

Skriv en ny kommentar

ingermerete

ingermerete

35, Oslo

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist, teateranmelder og filmanmelder i Dagbladet og burde egentlig være lut lei av å skrive etter endt arbeidsdag. Men den gang ei. Jo, og så har jeg mastergrad i Litteraturvitenskap med en oppgave som handlet om Homers "Iliaden". Hvilket jeg altfor sjelden får spørsmål om. Og så nås jeg på imh@dagbladet.no.

Kategorier

Arkiv

hits